Kenapa Pilih UNITAR College?Keistimewaan Unitar College
Kenapa Pilih UNITAR College?Terdapat banyak institusi Pendidikan tinggi di Malaysia. Lepasan SPM dan orang dewasa yang bekerja boleh mendaftar dengan mudah untuk ijazah pilihan mereka sama ada di kolej awam atau swasta. Dengan begitu banyak pilihan kolej, bagaimana hendak memilih kolej yang sesuai?

Pertama sekali, kita boleh lihat pada pencapaian kolej tersebut. Di sini ada beberapa sebab kenapa Kolej UNITAR harus menjadi salah satu pilihan kolej anda.

1. Dianugerahkan Penarafan QS 5 Bintang untuk Pembelajaran Dalam Talian

Disebabkan peristiwa yang berlaku baru-baru ini, pembelajaran atas talian menjadi permintaan yang tinggi bagi memastikan pembelajaran diteruskan. UNITAR adalah kolej pertama menawarkan pengajian jarak jauh dan telah dianugerahi Taraf QS 5 Bintang untuk kategori pengajian atas talian.

Untuk pelajar, ini bermakna bahawa: 

  • Dijadualkan untuk perbualan satu-satu (audio atau video) atau temu janji bersemuka (secara peribadi) dengan ahli fakulti masing-masing bagi membincangkan kemajuan akademik mereka.
  • Menyediakan bahan pembelajaran dalam talian sepenuhnya (e-buku teks dan penilaian).
  • Terima seminar yang disiarkan secara langsung.
  • Mempunyai akses ke video kursus pra-rakaman.
  • Belajar pada kadar yang fleksibel. 

Ini menjadikan Kolej UNITAR sebagai institusi pengajian tinggi yang sesuai untuk anda melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah kerana kami menawarkan pengajian jarak jauh yang direka dan disampaikan dalam seni bina akademik yang berstruktur dan khusus.

2. Kadar Pengambilan Kerja Yang Tertinggi

Hasil daripada taraf tertinggi pengajian jarak jauh, dengan bangganya UNITAR Malaysia memegang lebih dari 90% kadar peratusan pengambilan kerja para graduan kami. Kami juga dikenali sebagai “Pilihan Tertinggi Majikan” daripada Talentbank pada 2021. Sejajar dengan Matlamat Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu, kursus yang ditawarkan di UNITAR adalah berdasarkan ekosistem pembelajaran yang holistik dan inovatif yang menyediakan program komprehensif untuk pelajar yang datang dari pelbagai peringkat sosio-ekonomi sambil membangunkan warga global yang berkemahiran tinggi dan mempunyai nilai keusahawanan.

Selain daripada statistik kebolehpasaran yang tinggi dan program akademik yang diperakui MQA, kami juga mempunyai pusat perkhidmatan kerjaya yang berdedikasi untuk menyediakan sokongan pelajar dalam meningkatkan kemahiran kebolehpasaran dan membantu dalam perancangan kerjaya. Antara perkhidmatan kerjaya yang ditawarkan adalah profil kerjaya, ceramah industri dan penempatan latihan.

3. Diiktiraf oleh QS dan ASIC untuk Kecemerlangan Pembelajaran & Pengajaran (dan banyak lagi!)

Selain itu, Kolej UNITAR telah diakreditasi oleh Perkhidmatan Akreditasi UK untuk Sekolah Antarabangsa, Kolej dan Universiti (ASIC) untuk pembelajaran dan pengajaran serta kebajikan pelajar, penyampaian kursus, pengurusan dan sumber kakitangan, kesihatan dan keselamatan premis.

Sekiranya anda ingin mengetahui sama ada UNITAR adalah kolej pengajian jarak jauh yang bereputasi, kami juga diiktiraf sebagai salah satu institusi terkemuka dalam kategori Pendidikan dan Pembelajaran di bawah Anugerah Jenama Putra 2021. QS Rating bukan sahaja terhad pada pendidikan dalam talian, ia juga merangkumi aspek pengajaran, kebolehpasaran, keterangkuman dan penawaran antara kursus Perakaunan dan Kewangan terbaik di Malaysia.

4. Kemudahan Canggih

Tambahan pula, kursus Kolej UNITAR dijalankan dengan menggunakan kemudahan yang lengkap. Di Sekolah Media, Seni & Reka Bentuk (SMArD) baru kami, misalnya, kami menawarkan pendekatan yang berfokus pada industri ditambah dengan projek dunia nyata untuk memberikan pengalaman langsung bagi pelajar SMArD kami untuk menjadi bakat kreatif berkemahiran tinggi dalam bidang Seni dan Reka Bentuk.

 5. Sekolah Siswazah – Perkongsian & Kerjasama

Sebagai kolej pengajian dalam talian terkemuka di Malaysia, kami mempunyai perkongsian dan kerjasama yang menarik dengan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) berprofil tinggi dan syarikat multinasional (MNC) di Malaysia dan di luar negara. Dengan bantuan organisasi-organisasi ini, UNITAR dapat meningkatkan lagi pengalaman pendidikan untuk pelajar-pelajar kami dari segi latihan, penyelidikan dan perundingan.

Sebagai contoh, UNITAR mempunyai sejarah yang luas dalam melatih agensi kerajaan Malaysia dan pemain industri utama di sektor swasta di seluruh negara. Kami membantu usaha mereka untuk meningkatkan kemahiran dan melatih semula pekerja mereka untuk mengetahui apa permintaan tempat kerja terkini yang sentiasa berkembang.

Semua orang berhak mendapat pendidikan tinggi yang berkualiti untuk memenuhi pasaran pekerjaan yang kompetitif hari ini. Hubungi kaunselor akademik kami hari ini untuk maklumat lebih lanjut mengenai program akademik, bantuan kewangan dan biasiswa kami dan aspek kehidupan pelajar yang lain.Berminat Mendaftar?

Hubungi UNITAR College

Unitar College SabahDaftar Sekarang
  DAFTAR